Mousserende wijnen
There is only one thing better than a glass of champagne.
A bottle.
Dit domein is gelegen in Passy-Grigny, op een half uurtje van Epernay langs de Marnevallei. Het is een kleiner domein die overgegaan is van grootouders op kleinkind. De grootmoeder van David Sibilotte heette Rénee Caillot, en zo behouden ze het domein binnen de familie. David en zijn echtgenote Ludivine zijn heel gepassioneerde mensen met een gezonde portie ambitie en goesting om ‘het anders te doen’.
In de Marnevallei ligt de focus op de Meunier druif die vaak dominant is in de champagnes van dit huis.
Deze champagne Brut Tradition is gemaakt van 100% Meunier. Deze champagne is het perfecte evenwicht tussen speels en bourgondisch als aperitief maar kan dus ook gepaard gaan met lichte gerechten zoals zalm, rundscarpaccio of lichte geitenkaasjes.
Zorg zeker dat hij een halve dag voordien de frigo in gaat, hij is op zijn best goed gekoeld.
Als je de champagne koopt/krijgt is hij op dronk. Dus als je niet kan wachten is hij onmiddellijk te genieten. Hij kan echter met gemak nog een tweetal jaar blijven liggen in je kelder, maar verwacht geen grote verandering van smaak. Bij aankoop is de champagne al volledig ontwikkeld.
Prijs: 25,95 euro
Dit domein is gelegen in Passy-Grigny, op een half uurtje van Epernay langs de Marnevallei. Het is een kleiner domein die overgegaan is van grootouders op kleinkind. De grootmoeder van David Sibilotte heette Rénee Caillot, en zo behouden ze het domein binnen de familie. David en zijn echtgenote Ludivine zijn heel gepassioneerde mensen met een gezonde portie ambitie en goesting om ‘het anders te doen’.
In de Marnevallei ligt de focus op de Meunier druif die vaak dominant is in de champagnes van dit huis.
Deze champagne Rosé is gemaakt van 80% Meunier (waarvan 18% rode wijn) en 20% Chardonnay. Deze champagne is de perfecte aperitief met fijne zuren, wat bittertjes en een fruittoetsje. Kan ook in combinatie met tomaat en basilicum, gerookte zalm, aardbeien en munt bijvoorbeeld…
Zorg zeker dat hij een halve dag voordien de frigo in gaat, hij is op zijn best goed gekoeld.
Als je de champagne koopt/krijgt is hij op dronk. Dus als je niet kan wachten is hij onmiddellijk te genieten. Hij kan echter met gemak nog een tweetal jaar blijven liggen in je kelder, maar verwacht geen grote verandering van smaak. Bij aankoop is de champagne al volledig ontwikkeld.
Prijs: 27,95 euro
Dit domein is gelegen in Passy-Grigny, op een half uurtje van Epernay langs de Marnevallei. Het is een kleiner domein die overgegaan is van grootouders op kleinkind. De grootmoeder van David Sibilotte heette Rénee Caillot, en zo behouden ze het domein binnen de familie. David en zijn echtgenote Ludivine zijn heel gepassioneerde mensen met een gezonde portie ambitie en goesting om ‘het anders te doen’.
In de Marnevallei ligt de focus op de Meunier druif die vaak dominant is in de champagnes van dit huis.
Deze champagne Rosé de Saignée is gemaakt van 100% Meunier. Deze champagne is een rijkere variant dan de gewone rosé. We hebben hier iets meer rood fruit, rozen, appelsien en nectarine in de neus. Deze champagne gaat goed met carpaccio, tonijn, fijne vleeswaren,…
Zorg zeker dat hij een halve dag voordien de frigo in gaat, hij is op zijn best goed gekoeld.
Als je de champagne koopt/krijgt is hij op dronk. Dus als je niet kan wachten is hij onmiddellijk te genieten. Hij kan echter met gemak nog een tweetal jaar blijven liggen in je kelder, maar verwacht geen grote verandering van smaak. Bij aankoop is de champagne al volledig ontwikkeld.
Prijs: 30,95 euro
Dit domein is gelegen in Passy-Grigny, op een half uurtje van Epernay langs de Marnevallei. Het is een kleiner domein die overgegaan is van grootouders op kleinkind. De grootmoeder van David Sibilotte heette Rénee Caillot, en zo behouden ze het domein binnen de familie. David en zijn echtgenote Ludivine zijn heel gepassioneerde mensen met een gezonde portie ambitie en goesting om ‘het anders te doen’.
In de Marnevallei ligt de focus op de Meunier druif die vaak dominant is in de champagnes van dit huis.
Deze champagne Millésimé is gemaakt van 50% Meunier en 50% Chardonnay waarvan de Chardonnay gerijpt werd op eikenhouten vaten. Deze champagne brengt een hele mooie balans tussen de puurheid van een zeer goed jaar (millésimé) en de rijkheid van de Chardonnay en opvoeding op de houten vaten.
De champagne kan gecombineerd worden met zeetong, zwezeriken, het zachtere vlees en visschotels.
Zorg zeker dat hij een halve dag voordien de frigo in gaat, hij is op zijn best goed gekoeld.
Als je de champagne koopt/krijgt is hij op dronk. Dus als je niet kan wachten is hij onmiddellijk te genieten. Hij kan echter met gemak nog een tweetal jaar blijven liggen in je kelder, maar verwacht geen grote verandering van smaak. Bij aankoop is de champagne al volledig ontwikkeld.
Prijs: 31,95 euro
Dit domein is gelegen in Passy-Grigny, op een half uurtje van Epernay langs de Marnevallei. Het is een kleiner domein die overgegaan is van grootouders op kleinkind. De grootmoeder van David Sibilotte heette Rénee Caillot, en zo behouden ze het domein binnen de familie. David en zijn echtgenote Ludivine zijn heel gepassioneerde mensen met een gezonde portie ambitie en goesting om ‘het anders te doen’.
In de Marnevallei ligt de focus op de Meunier druif die vaak dominant is in de champagnes van dit huis.
Deze champagne Le terroir de Renée is gemaakt van 100% Meunier van druivenstokken ouder dan 40 jaar, en de wijn is gerijpt op eikenhouten vaten. Dat laatste merk je echt in de champagne, de vollere stijl en gerookte aroma’s. Deze cuvée is een ode aan het terroir van de druif Meunier.
De champagne kan gecombineerd worden met stevigere, vollere en complexe gerechten zoals bijvoorbeeld gebakken foie gras, pata negra, gevogelte met morilles, kreeft,…
Zorg zeker dat hij een halve dag voordien de frigo in gaat, hij is op zijn best goed gekoeld.
Als je de champagne koopt/krijgt is hij op dronk. Dus als je niet kan wachten is hij onmiddellijk te genieten. Hij kan echter met gemak nog een tweetal jaar blijven liggen in je kelder, maar verwacht geen grote verandering van smaak. Bij aankoop is de champagne al volledig ontwikkeld.
Prijs: 35,95 euro
Het wijndomein Henri Giraud werd in 1625 opgericht in de Grand Cru-gemeente Aÿ, bekend om de allerzuiverste kalkbodem van de Champagnestreek. Vanaf de tweede helft van de achttiende eeuw werd het uitgebouwd tot wat velen het mooiste domein van Aÿ noemen. Ook de insteek is mooi: een volledig natuurlijke aanpak en – in de kelder – lange rijpingstijden, zodat er bijna geen restsuiker in de fles aanwezig is.
Henri Giraud is de enige onafhankelijke champagnemaker in het dorp.
Deze Esprit Nature heeft een arsenaal aan mondvullende aroma’s, complexiteit, mooie balans. Voor de liefhebbers van de meer vollere champagnes.
Druiven: 80% pinot noir en 20% chardonnay
Prijs: 44,95 euro
(tijdelijk uit stock)
Een van onze favoriete champagnes!
Heerlijk fris, mondvullende bubbels en een waaier aan aroma’s.
Iets meer over het champagnehuis:
Opgericht in 1838 door twee Duitsers William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann. Hiermee behoort Deutz tot één van de oudste champagnehuizen. In 1993 werd het overgekocht door Louis Roederer.
Deutz bezit 40 hectare wijngaarden gelegen achter het prestigieuze domein te Ay, Grand Cru dorp. Hiermee kan Deutz 40% van de 800.000 flessen vullen die ieder jaar de kelders verlaten. De overige druiven zijn allen Grand cru en Premier cru druiven uit de directe omgeving.
De tweede gisting neemt bij Deutz minstens 2,5 jaar in beslag in één van de diepste kelders van de Champagne.
De Champagne Deutz Brut Classic:
De 3 belangrijkste champagnedruiven zijn aanwezig in de blend. 70% Pinot Noir en Meunier, en 30% Chardonnay.
De champagne oogt helder strogeel en heeft zeer fijne bubbels. We ontdekken in de neus en in de mond aroma’s van bloesems, citrusvruchten, maar ook rijpe groene appel, en zelfs wat marsepein en geroosterd brood, vanille en boter.
Prijs: 43,95 euro
Een van onze favoriete champagnes!
Heerlijk fris, mondvullende bubbels en een waaier aan aroma’s.
Iets meer over het champagnehuis:
Opgericht in 1838 door twee Duitsers William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann. Hiermee behoort Deutz tot één van de oudste champagnehuizen. In 1993 werd het overgekocht door Louis Roederer.
Deutz bezit 40 hectare wijngaarden gelegen achter het prestigieuze domein te Ay, Grand Cru dorp. Hiermee kan Deutz 40% van de 800.000 flessen vullen die ieder jaar de kelders verlaten. De overige druiven zijn allen Grand cru en Premier cru druiven uit de directe omgeving.
De tweede gisting neemt bij Deutz minstens 2,5 jaar in beslag in één van de diepste kelders van de Champagne.
De Champagne Deutz Brut Rosé :
2 belangrijke champagnedruiven zijn aanwezig in de blend. 90% Pinot Noir 10% Chardonnay.
De champagne oogt zalmroze en heeft zeer fijne bubbels. We ontdekken in de neus en in de mond aroma’s van kers, granaatappel, frambozen en aardbeien.
Prijs: 54,95 euro
Het domein Champagne Pol Roger staat vooral bekend bij de Britten omdat Winston Churchill enorme liefhebber was van de champagne. Het domein is dan ook als particulier niet zomaar te bezoeken door zijn exclusiviteit.
De blend is samengesteld uit gelijke delen Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, van druiven afkomstig van 30 verschillende percelen.
Er wordt 25% reservewijn toegevoegd aan de blend om elk jaar dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen. Na het maken van de blend rijpt de champagne 4 jaar in de kelders van het domein. Dit leidt tot een gebalanceerde en tegelijk volle en complexe champagne met aroma’s als bloemen, fruit, peer, mango, jasmijn en wat vanille en brioche. Duidelijk een stevige champagne voor echte liefhebbers.
Je kan de champagne drinken als aperitief, maar komt nog meer tot zijn recht bij rijke gevulde hapjes, of kan zelfs bij de maaltijd geserveerd worden. Denk maar aan gevogeltegerechten met een licht sausje, vispannetje, gebakken sint-jakobsnoten,…
De fles zit verpakt in een mooie geschenkdoos van Champagne Pol Roger!
Prijs: 49,95 euro
Een Vlaamse mousserende wijn gemaakt op dezelfde wijze als champagne (Méthode Traditionelle) en daarna 20 maanden sur lattes gelegen. De naam Wiscoutre verwijst naar de oude Frankische benaming van het dorp Westouter.
Gemaakt van druiven Kerner, Chardonnay en Pinot Noir.
Je ontdekt aroma’s van rood en sappig fruit, kruidige toets.
De schuimwijn kreeg in 2018 een gouden medaille voor Beste Belgische wijn.
Prijs: 19,50 euro
Een Vlaamse mousserende wijn gemaakt op dezelfde wijze als champagne (Méthode Traditionelle) en daarna 20 maanden sur lattes gelegen. De naam Wiscoutre verwijst naar de oude Frankische benaming van het dorp Westouter.
Gemaakt van druiven Kerner en Chardonnay.
Je ontdekt aroma’s van steenfruit, zeste van sinaasappel.
De schuimwijn meerdere jaargangen een gouden medaille voor Beste Belgische wijn.
Prijs: 19,50 euro
Een prosecco met een topkwaliteit gemaakt van de Glera druif. Deze prosecco brengt je typische arom’s als citroen, pompelmoes, frisse elegante zuren.
Een ideale aperitief, zeker bij een warm zomerweertje. Wij maken er ons huisaperitief van samen met een teugje limoncello, heeerlijk!
Prijs: 13,95 euro
Een klassiek gemaakte kwaliteitscava waarvan je the day after geen hoofdpijn hebt. Heerlijk groengele kleur met gouden tinten in je glas en stevige bubbels.
Deze cava is droog en heeft aroma’s van kruisbes, groene appel, peer en citrus.
Prijs: 10,95 euro
Het huis Pere Ventura werd opgericht in 1992 en zeer gekend voor zijn kwalitatieve en elegante Cava’s.
In je glas krijg je een elegante en karaktervolle Cava Brut Rosé op basis van 100% Trepat druif.
Deze Tresor Rosé heeft vooral aroma’s van rood fruit zoals wilde aardbeien en braambessen.
Frisse en fruitige Top Cava met een aangename lengte en met een flesrijping van minimum 12 maanden.
Perfect als aperitief of vergezelt bij een slaatje of lichte voorgerechten.
Prijs: 12,95 euro