Sommelier Sara Adam Taste by S

Wie is Sara?

Wijn, zo veelzijdig, zo uniek en toch oneindig, maar niet evident om te weten wat je graag drinkt, en welke fles je er moet uitzoeken in de wijnhandel of winkel, laat staan een fles kiezen op restaurant of geschenk samenstellen voor iemand anders.

Net vanuit dit standpunt vatte ik mijn studies sommelier in 2016 aan. Ik wilde uitzoeken wat ik precies graag dronk, en waar ik naar op zoek moest in de wijnhandel/winkel.

De wijn in al zijn facetten bleef me boeien en na het behalen van mijn Sommelier-diploma aan Syntra West, ging ik internationaal verder met WSET level 3 en  WSET level 4, Diploma Course. Personen actief in de wijnwereld weten dat dit laatste diploma niet iedereen gegeven is en dat ik trots ben nu DipWSET te mogen genoemd worden.
In 2025 schreef ik verder aan mijn wijnverhaal en behaalde ik de titel ‘Weinakademiker’, na het schrijven van een thesis over Champagne.

Ik blijf me verder verdiepen en studeren in de domeinen waar ik een specifieke interesse en specialisatie in heb zoals Champagne en California.

Kom je bij mij langs in de winkel dan help ik je een keuze maken welke wijn jou zal liggen, maak ik je graag wegwijs in het wijnlandschap, en stel ik met enorm plezier geschenken samen.

Ik probeer ook jou wegwijs te maken in dit oneindig boeiende wijnlandschap.

Wijn-groetjes,

Sara Adam

Weinakademiker
DipWSET – Sommelier