Mousserende wijnen
There is only one thing better than a glass of champagne.
A bottle.
Champagne Marizy is gelegen in Cumières, premier cru village in de champagnestreek.
De Grande Réserve (premier cru) wordt gemaakt van 33% pinot noir en 67% chardonnay. Hierdoor is er heel wat fraîcheur en de ideale champagne als aperitief.
Prijs: 22,95 euro
(momenteel uitverkocht)
Champagne Marizy is gelegen in Cumières, premier cru village in de champagnestreek.
De Cuvée Prestige is tevens een premier cru samengesteld met 50% pinot noir en 50% chardonnay wat de champagne iets voller, complexer en steviger maakt dan de Grande Réserve.
Deze champagne zal iets beter passen bij lichte visgerechten of aperitiefhapjes.
Prijs: 29,95 euro
Champagne Marizy is gelegen in Cumières, premier cru village in de champagnestreek.
Een rosé de saignée wordt zo gemaakt dat de schillen voorzichtig macereren (of weken) in het druivensap. Het pigment van de druivenschillen Pinot Noir en Pinot Meunier geven het donkere kleur aan deze rosé. Daarna wordt het sap afgelaten (leksap) waardoor de schillen worden gescheiden van het leksap en deze champagne veel meer vineus smaakt.
Een heel volle, complexe rosé met een arsenaal aan aroma’s van rood fruit.
Prijs: 28,95 euro
Het wijndomein Henri Giraud werd in 1625 opgericht in de Grand Cru-gemeente Aÿ, bekend om de allerzuiverste kalkbodem van de Champagnestreek. Vanaf de tweede helft van de achttiende eeuw werd het uitgebouwd tot wat velen het mooiste domein van Aÿ noemen. Ook de insteek is mooi: een volledig natuurlijke aanpak en – in de kelder – lange rijpingstijden, zodat er bijna geen restsuiker in de fles aanwezig is.
Henri Giraud is de enige onafhankelijke champagnemaker in het dorp.
Deze Esprit Nature heeft een arsenaal aan mondvullende aroma’s, complexiteit, mooie balans. Voor de liefhebbers van de meer vollere champagnes.
Druiven: 80% pinot noir en 20% chardonnay
Prijs: 42,95 euro
Een van onze favoriete champagnes!
Heerlijk fris, mondvullende bubbels en een waaier aan aroma’s.
Iets meer over het champagnehuis:
Opgericht in 1838 door twee Duitsers William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann. Hiermee behoort Deutz tot één van de oudste champagnehuizen. In 1993 werd het overgekocht door Louis Roederer.
Deutz bezit 40 hectare wijngaarden gelegen achter het prestigieuze domein te Ay, Grand Cru dorp. Hiermee kan Deutz 40% van de 800.000 flessen vullen die ieder jaar de kelders verlaten. De overige druiven zijn allen Grand cru en Premier cru druiven uit de directe omgeving.
De tweede gisting neemt bij Deutz minstens 2,5 jaar in beslag in één van de diepste kelders van de Champagne.
De Champagne Deutz Brut Classic:
De 3 belangrijkste champagnedruiven zijn aanwezig in de blend. 70% Pinot Noir en Meunier, en 30% Chardonnay.
De champagne oogt helder strogeel en heeft zeer fijne bubbels. We ontdekken in de neus en in de mond aroma’s van bloesems, citrusvruchten, maar ook rijpe groene appel, en zelfs wat marsepein en geroosterd brood, vanille en boter.
Prijs: 43,95 euro
Een van onze favoriete champagnes!
Heerlijk fris, mondvullende bubbels en een waaier aan aroma’s.
Iets meer over het champagnehuis:
Opgericht in 1838 door twee Duitsers William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann. Hiermee behoort Deutz tot één van de oudste champagnehuizen. In 1993 werd het overgekocht door Louis Roederer.
Deutz bezit 40 hectare wijngaarden gelegen achter het prestigieuze domein te Ay, Grand Cru dorp. Hiermee kan Deutz 40% van de 800.000 flessen vullen die ieder jaar de kelders verlaten. De overige druiven zijn allen Grand cru en Premier cru druiven uit de directe omgeving.
De tweede gisting neemt bij Deutz minstens 2,5 jaar in beslag in één van de diepste kelders van de Champagne.
De Champagne Deutz Brut Rosé :
2 belangrijke champagnedruiven zijn aanwezig in de blend. 90% Pinot Noir 10% Chardonnay.
De champagne oogt zalmroze en heeft zeer fijne bubbels. We ontdekken in de neus en in de mond aroma’s van kers, granaatappel, frambozen en aardbeien.
Prijs: 54,95 euro
Het domein Champagne Pol Roger staat vooral bekend bij de Britten omdat Winston Churchill enorme liefhebber was van de champagne. Het domein is dan ook als particulier niet zomaar te bezoeken door zijn exclusiviteit.
De blend is samengesteld uit gelijke delen Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, van druiven afkomstig van 30 verschillende percelen.
Er wordt 25% reservewijn toegevoegd aan de blend om elk jaar dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen. Na het maken van de blend rijpt de champagne 4 jaar in de kelders van het domein. Dit leidt tot een gebalanceerde en tegelijk volle en complexe champagne met aroma’s als bloemen, fruit, peer, mango, jasmijn en wat vanille en brioche. Duidelijk een stevige champagne voor echte liefhebbers.
Je kan de champagne drinken als aperitief, maar komt nog meer tot zijn recht bij rijke gevulde hapjes, of kan zelfs bij de maaltijd geserveerd worden. Denk maar aan gevogeltegerechten met een licht sausje, vispannetje, gebakken sint-jakobsnoten,…
De fles zit verpakt in een mooie geschenkdoos van Champagne Pol Roger!
Prijs: 49,95 euro
Een Vlaamse mousserende wijn gemaakt op dezelfde wijze als champagne (Méthode Traditionelle) en daarna 20 maanden sur lattes gelegen. De naam Wiscoutre verwijst naar de oude Frankische benaming van het dorp Westouter.
Gemaakt van druiven Kerner, Chardonnay en Pinot Noir.
Je ontdekt aroma’s van rood en sappig fruit, kruidige toets.
De schuimwijn kreeg in 2018 een gouden medaille voor Beste Belgische wijn.
Prijs: 19,50 euro
Een Vlaamse mousserende wijn gemaakt op dezelfde wijze als champagne (Méthode Traditionelle) en daarna 20 maanden sur lattes gelegen. De naam Wiscoutre verwijst naar de oude Frankische benaming van het dorp Westouter.
Gemaakt van druiven Kerner en Chardonnay.
Je ontdekt aroma’s van steenfruit, zeste van sinaasappel.
De schuimwijn meerdere jaargangen een gouden medaille voor Beste Belgische wijn.
Prijs: 19,50 euro
Een prosecco met een topkwaliteit gemaakt van de Glera druif. Deze prosecco brengt je typische arom’s als citroen, pompelmoes, frisse elegante zuren.
Een ideale aperitief, zeker bij een warm zomerweertje. Wij maken er ons huisaperitief van samen met een teugje limoncello, heeerlijk!
Prijs: 13,95 euro
Een klassiek gemaakte kwaliteitscava waarvan je the day after geen hoofdpijn hebt. Heerlijk groengele kleur met gouden tinten in je glas en stevige bubbels.
Deze cava is droog en heeft aroma’s van kruisbes, groene appel, peer en citrus.
Prijs: 10,95 euro
Het huis Pere Ventura werd opgericht in 1992 en zeer gekend voor zijn kwalitatieve en elegante Cava’s.
In je glas krijg je een elegante en karaktervolle Cava Brut Rosé op basis van 100% Trepat druif.
Deze Tresor Rosé heeft vooral aroma’s van rood fruit zoals wilde aardbeien en braambessen.
Frisse en fruitige Top Cava met een aangename lengte en met een flesrijping van minimum 12 maanden.
Perfect als aperitief of vergezelt bij een slaatje of lichte voorgerechten.
Prijs: 12,95 euro
Een intense, strogele, licht mousserende witte wijn die wordt gekenmerkt door aroma’s van exotische vruchten en acaciahoning.
Het is een frisse, elegante en evenwichtige mousserende wijn die een volle smaakervaring garandeert.
100% moscato uit Asti, Piëmonte. De druiven werden zorgvuldig geplukt en verbleven een langere tijd in de pers om ervoor te zorgen dat de most zoveel mogelijk smaak zou opnemen. De moscato is afkomstig van de zonnige hellingen waar ze de kans kregen zich langzaam en met voldoende zon te ontwikkelen.
Meestal wordt een Moscato d’Asti genuttigd bij dessertgerechten maar voor ons kan deze wijn voor de zoete bekken ook als aperitief dienst doen.
Heerlijk verrassend!
En licht in alcohol! (maar 5%)
Prijs: 12,95 euro