Wijnschrijfsels
Wat hebben Nomacorc, SDG en Italesse met elkaar te maken?
Het Zwevegemse Sustainable Development Group zocht en vond een meer milieuvriendelijk productieproces om kurken te maken voor Nomacorc.
Van de restfracties worden ijsemmers gemaakt die kunnen aangekocht worden bij Italesse.
De drie sterren van sommelier Jan Van Heesvelde
Vlaamse sommelier Jan Van Heesvelde timmert in stilte aan zijn carrière en is nu actief in driesterrenrestaurant The Ledbury in Londen
Elizio en Floris kijken in spanning uit naar 26 februari
Elizio Masson, nieuwe hoofdsommelier bij Hof van Cleve. Een veelbelovend talent!
Margaux Balemans voegt nog een trofee toe aan haar palmares
Margaux Balemans, nu al tweede beste sommelier van België wint Young Award of Excellence, uitgereikt door Vereniging Vlaamse Sommeliers
Restaurant Castor** in zee met sommelier Hugo Vinet
Sommelier Tom Smet verliet Castor om zijn eigen wijngaarden aan de te leggen en sommelier Hugo Vinet vervoegt het team van restaurant Castor.
Ribera del Duero is wijn samen beleven
Ribera del Duero is wijn samen beleven. Organisatie van Consejo Regulador om kennis te maken met wijndomeinen, restaurants en beleving in wijnregio Ribera del Duero
De Duitse Moezel in tijden van klimaatwijziging
In België wordt er weinig geschreven over Duitse wijn, ondanks de nabijheid van de Moezel en de internationale waardering. We verkenden de sfeer, voerden nuttige gesprekken en hielden bij Dr. Loosen de vinger aan de klimaatpols.
Nederlandse wijnwereld in shock door overlijden Gert Crum
Gert, onlangs benoemd tot 'Vinoloog Honoris Causa' en 'Commandeur de l'Ordre du Mérite agricole' door de République Française, is op 19 januari 2024 op 75-jarige leeftijd overleden na een strijd tegen kanker.